Forum Replies Created

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
 • Author
  Posts
 • in reply to: Last opp egne videoer #9774
  User AvatarMette Olsen
  Participant

  Et tilleggspørsmål:
  Hvordan foreslår du at jeg legger opp treningen for Luca pr.uke? Han er jo hovedsakelig svak i bakparten (blitt mye bedre, men trenger mer muskulatur, spesielt fremme på lårene) og svakere i det ene bakbeinet enn det andre. Hva tenker du er en god ukentlig treningsplan for han for å få bygd opp nettopp dette?

  in reply to: Last opp egne videoer #9773
  User AvatarMette Olsen
  Participant

  Da har jeg forsøkt meg på barrel roll forover og bakover. Jeg er kanskje veldig forsiktig her, men ville støtte han så mye som mulig i øvelsen. Hvordan tenker du det ser ut? Dette er første gang vi prøver den. Jeg kan kanskje ta litt lengre steg så han får flytta tydeligere på bakbeina.

  in reply to: Last opp egne videoer #9769
  User AvatarMette Olsen
  Participant

  Hei!

  Takk for tilbakemelding! Har nå tatt i mer luft i peanuten, så der hadde jeg visst mye mer å gå på. Tenker du dette er en grei måte å trygge han på å bruke den på eller er det flere ting du ville gjort? Føltes mye greiere å jobbe på denne måten, og det ser det ut til at Luca synes og:

  in reply to: Last opp egne videoer #9767
  User AvatarMette Olsen
  Participant

  Hei!

  Da har vi fått peanut’n og har testet ut vektskifte-øvelse og balansere på den. Vektskifteøvelsen tror jeg kanskje jeg har fått han i rett posisjon i? Når det gjelder å balansere oppå den gir jeg han mye støtte, men ser jeg må støtte peanuten enda mer. Dette er andre gang han prøver den, for vil ikke gjøre den for mange ganger før jeg vet at jeg støtter han riktig her. Legger ved hele videoen fordi jeg innser at jeg kanskje har satt bakbeina for langt fram i første del av videoen. Ble det riktigere når jeg korrigerte? Han får litt krum på ryggen nå fordi han er usikker og ikke helt stoler på at jeg holder han fast. Luca er ingen kjempetøff hund, så synes egentlig han er ganske trygg på denne til han å være, selv om han ikke er høy i hatten oppå. Han har ikke verdens beste kroppskontroll i utgangspunktet så trenger nok litt støtte av meg her. Er det flere måter jeg kan gi den på tenker du? Kanskje holde peanuten mer fast mellom beina mine og enn jeg gjør her.

  in reply to: Last opp egne videoer #9764
  User AvatarMette Olsen
  Participant

  Hei!

  Takk for god tilbakemelding. Da har vi øvd litt mer og fått filma en sekvens jeg synes gikk ganske greit – iallefall sånn jeg så for meg at det skulle se ut. Har han god plassering i vektskifteøvelsen her? Forsøker å bevege hånda sånn at han ikke trenger flytte labbene, men ser han gjør det mot slutten. I øvelse 2 når jeg løfter forlabben hans ser jeg at jeg fortsatt holder den lenge oppe, så må prøve være mer bevisst på å korte ned tida her. I siste øvelsen synes jeg at han noen ganger setter seg fint, men ser at han får mye rart plassering i forhold til balanseputa. Usikker på hvordan jeg skal tenke for å få han til å sette seg mer rett. Synes ikke han ser ut som han får noe god holdning heller og blir litt krokrygga i “sitten”.

  in reply to: Last opp egne videoer #9754
  User AvatarMette Olsen
  Participant

  Hei!

  Da har vi starta litt med tre øvelser på balansedisk. Posisjonsbytte, high five og vektskifte. Vi har allerede trent posisjonsbytter på balansedisk i opptrening tidligere. Han trenger å bygge opp en del muskulatur i bakparten. Har ca.10-15% mindre muskulatur i det ene låret pga skade fra valpetida, så derfor gjorde jeg nå et forsøk på den øvelsen du foreslo hvor man løftet motsatt forlabb. Ser det ut som den øvelsen blir riktig for ham? VI må øve mer på at det er ok at jeg tar i forlabben ser jeg, så det skal jeg legge litt tid ned i så jeg får tilnærmet meg han bedre i den øvelsen. Følte jeg fikk mer flyt i vektskifteøvelsen mot slutten der.

  in reply to: Spørsmål om øvelsene i onlinekurset #9748
  User AvatarMette Olsen
  Participant

  Hei!

  Vi jobber allerede en del med posisjonsendringer og balansering med lett trykk av meg på balanseputer. Luca er 2,5år og har mindre muskulatur i ene baklåret enn det andre. Ser High-five øvelsen spesielt vil være super å legge til hos oss nå. Lurer derfor på om du har noen tips til innlæring av high-five? Jeg kan naturligvis ta benet hans, men ønsker egentlig å få han til å tilby (iallefall i lengden). Men når jeg legger håndflaten foran han trykker han nå haken nedi fordi vi trener oss fram til flatdekk. Lar jeg håndflaten min peke mot han får jeg nosetarget. Han har og lett for å gå opp i frustrasjon, så holder ikke på for lenge med han av gangen.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)