Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)
  • Author
    Posts
  • in reply to: Last opp egne videoer #9775
    User AvatarAnne Marit
    Keymaster

    Syns det var veldig fint for å være første gangen! Det er ikke om å gjøre å få det til raskest mulig. Jeg tror at det tempoet han er komfortabel med tilpasses etterhvert som han blir enda tryggere på øvelsen.
    Fokuser på øvelser hvor det står at hunden bruker mest bakparten – det står forklart i teksten på hver øvelse. Velg de øvelsene han er tryggest på i første omgang. Start gjerne med 3-5 repetisjoner x 3. Dere bør ha max tre styrketreningsøkter i uka. Annenhver dag er en fin tommelfingerregel. Blir det for sjeldent vil det bare bli vedlikeholdstrening og ikke øking.

    in reply to: Last opp egne videoer #9772
    User AvatarAnne Marit
    Keymaster

    Det syns jeg var mye bedre! Han virket mye tryggere også. Fortsett med å ha Peanuten slik frem til han er komfortabel nok til å gjøre litt sitt, ligg eller gi labb. Deretter kan du gå over til å holde Peanuten som du gjorde i starten. Innen den tid har han da fått masse positive opplevelser og har fått bedre teknikk på øvelsene.

    in reply to: Last opp egne videoer #9768
    User AvatarAnne Marit
    Keymaster

    Vektskifteøvelsen er veldig fin. Han er flink å holde bakbeina under hoftene uten at han begynner å henge på hoftene.

    Når det gjelder alle 4 på, så bør du jobbe med å gjøre ham trygg før du starter med “pirking” av beinposisjon osv., men han står finest helt mot slutten.

    Noen måter du kan gjøre det enklere for ham er å ta i mer luft i peanuten. Det ser ut til at den er ganske myk da du støtta deg på den når du reiste deg. Dess mer luft, dess lettere blir det for ham. Dess mer du klemmer inn peanuten, dess lettere blir det.
    Hvis du skal bruke deg selv som støtte bør du enten sitte med peanuten mellom beina med beina strukket ut på hver side (og klemme inn). Eller så kan du lene ene langsida mot veggen mens du står og presser fra den andre siden (han må da opp på peanuten fra en av kortsidene). Du kan også stabilisere den ved å sette den mellom f.eks. to puffer e.l. Jeg anbefaler deg å la ham gå oppå selv, enten hoppe opp selv eller at du f.eks. støtter peanuten inntil sofaen eller noe annet som er høyere enn gulvet som han kan gå opp på først før han går over på peanuten. Bruk gjerne sele i starten for å støtte ham eller for å gi ham et ekstra puff opp.

    in reply to: Last opp egne videoer #9765
    User AvatarAnne Marit
    Keymaster

    Dette så veldig bra ut! Grunnen til at han flytter beina i vektskifteøvelsen er fordi du flytter hånda di mye lengre mot sidene mot slutten enn i starten. Han står veldig fint på balansedisken.
    Det er tydelig dere har trent på håndtering av frambeina siden han ikke ser ut til å bry seg særlig om at du tar på dem. At han titter ned er helt innafor så lenge han ikke mister balansen (noe han ikke gjør).
    Han har jo ikke helt pinnerett overlinje når han står, derfor vil det kanskje se litt mer krumbøyd ut når han sitter også, men jeg syns det så veldig fint ut. Jeg ville dog brukt verbale signal for å gjøre det ekstra tydelig hva han skal gjøre.

    in reply to: Last opp egne videoer #9755
    User AvatarAnne Marit
    Keymaster

    Takk for video!
    Noen kommentarer:
    * Pass på at hodet ikke blir for lavt og strukket for langt frem under vektskifteøvelsen
    * Sitt gjerne foran ham når du løfter opp framlabbene for å unngå at du løfter opp labben ved at du strekker under brystet på ham. Vinkelen kan fort bli litt feil og hvis han skulle trekke til seg labben da så kan han få en vridning.
    * Du trenger ikke holde labben så lenge. Løft opp 1-2 sekunder og ned igjen. Poenget er å få ham ut av balanse når du løfter labben, og han skal da klare å finne balansen på tre bein raskt. Pass på at bakbeina er parallelle og ikke for utstrakte. Tenk at bakpotene skal være ca under hoftene.
    * Superpirk, men prøv å ha ham så midt på balansedisken som mulig – altså ikke for langt frem eller for langt bak.

    Bra jobba!

    in reply to: Spørsmål om øvelsene i onlinekurset #9749
    User AvatarAnne Marit
    Keymaster

    Hei!
    Min erfaring er at å lære inn en potetarget først funker best. Da blir det mye mer tydeligere for hunden. Start med f.eks. en musematte, og etterhvert gjøre den mindre til f.eks. en post-it lapp. Overfør post-it lappen på hånda di og beveg hånda di mer og mer oppover. Så må man fade ut post-it lappen og sette på signal. Start gjerne sittende, og etterhvert gjør det i stå.
    Husk at hvis han løfter høyre frambein legger han vekt på venstre bakbein og vice versa.

    User AvatarAnne Marit
    Keymaster

    Hei!
    Velkommen til kurs!

    1. Jeg har ikke erfaringen med Cloud’en selv, da jeg ikke har den i mitt eget sortiment ennå, men jeg er redd den er hakket for liten hvis du skal ha hele ham oppå. Jeg tror at en 60 cm Peanut passer bedre. Jeg bruker 70 cm Peanut til min 20 kg Border Collie. Info om størrelser osv. kan du bl.a. finne på FitPAWS sine sider: https://fitpawsusa.com/product-sizing-faqs/
    For øvelser med bare forbein eller bare bakbein oppå så vil Cloud’en funke bra.

    2. Donut er vanskeligere enn en Peanut – uansett hvor mange bein som er oppå. Jeg liker best å kombinere Donuten med annet utstyr eller kjøre bare forbein eller bare bakbein oppå. Du kommer langt ved å ha bare én.

    3. Med balanseskive mener du da balansedisk? Altså sånn rund, gjerne blå pute? En av de mest versatile og billigste balanseutstyret man kan kjøpe seg er et par balansedisker fra f.eks. Biltema, Jula e.l.
    Hvis hunden din er litt forsiktig av seg så ville jeg ha avventa kjøp av balansebrett/wobble board da disse har skarpere og raskere bevegelser – noe som mange hunder syns er skummelt. Jeg personlig bruker ikke balansebrett/wobble board så mye da jeg syns det fort kan bli litt for ukontrollerte bevegelser med mindre det er en veldig erfaren hund.

    4. Fitbone og Peanut er ganske forskjellige. Fitbonen blir som en vanskeligere variant av balansedisk og den kan brukes uten støtte/holdehjelp – noe som øker vanskelighetsgraden. Man kan også nerde mye mer kroppskontroll med en Fitbone og leke seg med ulike vanskelighetsgrader i form av luftmengde, med/uten støtte, hvilken retning man setter den osv. Hvis valget står mellom en Fitbone og en Peanut, så ville jeg ha kjøpt Peanut + et par balansedisker i første omgang.

    in reply to: Last opp egne videoer #9281
    User AvatarAnne Marit
    Keymaster

    Peanuten er nok hakket for liten her også. Det ser du at ved begge to krummer ryggen veldig. De bør bruke den Peanuten som er 70 cm eller 80 cm. Push-upene så bedre ut hvertfall! Etterhvert som de kan øvelsen bør du gå mer og mer bort fra lokking og heller bruke håndtarget eller bruke signal.

    in reply to: Last opp egne videoer #9278
    User AvatarAnne Marit
    Keymaster

    Viktigste er at de ikke sklir ukontrollert fremover under push-upen. Prøv å belønn ennå høyere oppe for å se om de strekker seg enda bedre etter godbiten og dermed får beina mer under skuldrene. Men jeg syns det så bra ut. Rolig og kontrollert.

    Litt vanskelig å avgjøre om peanuten er stor nok da jeg ikke har sett dem stå på den. Men kan se ut som om den kanskje er hakket for liten. Husk at de skal kunne stå normalt oppå den. Jeg mistenker at både bakbein og forbein kommer for langt ut på hver tupp, og dermed vil skli litt. Da vil du risikere å få en understillt hund som gjerne krummer ryggen litt.

    Hvis du ikke vil ødelegge “fot”‘en deres så kan du teste å ha hunden foran deg for å gjøre sidesteg. Start gjerne med en lang planke som target i starten før dere går over til balanseutstyr.
    Bruk enten lokking eller håndtarget for å hjelpe dem på vei. Eller så kan man shape det inn.
    Husk å ha rolig tempo for å unngå juksing og hopping.

    in reply to: Last opp egne videoer #9275
    User AvatarAnne Marit
    Keymaster

    Zelda: under Vektskifte pass på at hun ikke sklir for langt frem med forbeina. Forbeina bør være under skuldrene.
    Push-ups begynte veldig alternativt 😂 men de ble veldig fine tilslutt.

    Scott : pass på at han ikke er for skeiv. Forbeina og bakbeina bør være parallelle – ikke for mye på skrå. Ellers fint!

    Hvilke øvelser som passer best for dere kommer an på hva du vil fokusere på med dem. Det står forklart på hver øvelse hvilke kroppsdeler som blir trent mest.
    Med yngstemann ville jeg gjort max 3 repetisjoner x 3 på de fleste øvelser.
    Siden det er agility dere har tenkt å fokusere på ville jeg starta med øvelser som jobber mye med kjernemuskulatur, samt bygge opp fronten siden hun er av en rase som er større og en smule klumsete.

    in reply to: Spørsmål om øvelsene i onlinekurset #9183
    User AvatarAnne Marit
    Keymaster

    1. Både ja og nei. Kommer an på hvor vanskelig det er. Øvelser som ikke har hunden høyt oppe pleier jeg å bruke klikker under innlæringen. F.eks. øvelser med balansedisker og K9FitBone. Når man kommer opp i høyden så må jeg ha hendene ledig mtp sikkerhet i starten til hunden blir komfortabel og sterk nok til å klare å jobbe rolig og selvstendig på ustyret før jeg evt. plukker frem klikkeren og ber om ulike atferder.
    2. Jeg holder hånda annerledes om jeg bruker lokking kontra omvendt lokking. Det gjør ingenting om hunden er veldig opptatt av godbitene i starten. Når hunden har begynt å bli komfortabel på utstyret kan man belønne mer sporadisk, bruke snutetarget og evt. avstandsbelønning i form av godbiter i en boks eller skål. I tillegg så er det viktig å finne en balanse på verdien på godbiten – den må være god nok til å jobbe for, men ikke så god at de mister hodet.
    Når man skal jobbe mer med kroppskontroll/kroppsbevissthet så blir det mer effektivt uten lokking, såklart. Min erfaring er at det kan være lurt med lokking på det meste i starten, og når både to- og firbeint får bedre teknikk og blir mer komfortabel så kan man kreve mer av dere begge i form av å jobbe med markør, innlærte atferder, belønningsplassering osv.

    User AvatarAnne Marit
    Keymaster

    Kurset er lagt opp til at det skal kunne passe både nybegynnere og avanserte. Derfor er alt tilgjengelig med en gang slik at man plukke ut de øvelsene som passer best til sin hund utifra behov og erfaring.
    Hvis man vil ha fokus på en kroppsdel som f.eks. fronten så velger man de øvelsene som passer best for det. Hva som passer best for din hund kommer an på hundens kondisjon, hva dere driver med osv.
    De basic øvelsene på balansediskene kan brukes som oppvarming før de mer heftige øvelsene. Men har man en eldre hund eller en kroniker e.l. så kan balansediskøvelsene være mer enn nok.

    Produktene dere har fått rabatt på selges med rabatt kun til mine kunder, derfor de ikke ligger på nettsiden åpent for alle. Hvis man er usikker på utseende på utstyret kan man gå inn på https://fitpawsusa.com/.

    in reply to: Spørsmål om øvelsene i onlinekurset #9026
    User AvatarAnne Marit
    Keymaster

    Det kommer litt an på hvilken øvelse det er snakk om, men generelt sett bør man gjøre øvelsene forholdsvis rolig og kontrollert for aller best effekt. Hvis man har det for travelt kan hunden lettere jukse, og dermed bruke færre muskler enn tiltenkt. På samme måte at en hund lettere feilbelaster dess høyere fart den løper/beveger seg i.
    Min erfaring er at man får bedre bevissthet fra hunden om man bytter fra lokking rimelig raskt til å gi signaler eller shape inn den bevegelsen man vil ha istedenfor. Det man da må passe på er at man ikke får for mye frustrasjon i hunden. Jeg personlig bruker både lokking, shaping, targeting og allerede innlærte signaler når jeg trener mine to.

    User AvatarAnne Marit
    Keymaster

    Velkommen til kurs!
    Jeg har laget et eget området i forumet her hvor man kan laste opp egne videoer om man ønsker å dele med andre, samt få tilbakemelding fra meg.
    Jeg hadde kurset tidligere på Facebook, men det fungerte ikke som ønsket. Ønsker derfor spørsmål, diskusjoner, videoer osv. her i forumet istedenfor.

    User AvatarAnne Marit
    Keymaster

    Hei!
    Beklager seint svar. Jeg har ikke fått varsel om disse spørsmålene. Forumet her på hjemmesida mi er helt nytt, så da blir det noen barnesykdommer selv om jeg trodde jeg hadde dobbeltsjekka alt.

    Som det stod i bekreftelsesmailen så har man tilgang til videoer/tekst i tre måneder. Det skal ikke forsvinne selv om man trykker fullfør. Hvis det gjør det, gi beskjed. Det gjorde hvertfall ikke det når jeg og mine ambassadører prøvekjørte kurset.

    Jeg har ikke noe veiledning annet enn å svare på relevante spørsmål for kurset her på dette forumet. Jeg prøvde i starten å ha kurset på Facebook å være ganske tilgjengelig, men det slo ikke an. Derfor jeg har endra format. Folk liker tydeligvis å gjøre ting i sitt eget tempo osv.

    Hvor ofte og hvor mye står det om i kurset. På “slide” 3. Hvor fort ting tar er veldig individuelt. Det finnes dessverre ikke noe fasitsvar på det.

    Man trenger i utgangspunktet ingen spesifikk oppvarming før øvelsene på balansedisker. Det kommer helt an på grunnkondisjonen til hunden og om den har noen skader/problematikk.
    Jeg pleier å bruke balansediskøvelsene som oppvarming før jeg tar for meg de andre øvelsene som krever mer.

    Hvis hun har artrose i lenderyggen så ville jeg vært litt forsiktig med øvelsene som er mye i vinkel har stor høydeforskjell – altså hvor bakparten er nederst og får mest vekt på seg. Hvis hun er ukomfortabel på peanuten så prøv med en luftmadrass (om du har) istedenfor. Det er litt lettere for kroppen.

    Jeg har ingen kavaletti-øvelser med i dette kurset. Det er muligens det kommer et eget kavalettikurs hvor jeg vil ta opp ulike øvelser man kan gjøre med det.
    Hvor høyt kommer litt an på type hund/kroppstype. Ville startet ganske lavt for å lære hunden øvelsen først. Man kan i noen tilfeller gå over hasehøyde, men som sagt, det kommer an på hunden. Det som er det viktigste er å finne riktig avstand mellom kavalettiene.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)